Johann Baptist Koch Jr. (Heeroom) was het negende kind van Johann Koch en Margaretha Stangl. Hij werd geboren in Loenersloot op 23 juni 1880, Geprofest op 18 september 1902 en als Priester gewijd op 16 maart 1907. Op 70 jarige leeftijd overleed hij in Tienen, Vlaams Brabant (België) op 12 november 1950. Dat hij geestelijke werd was gebruikelijk in Katholieke kringen. De wijze waarop hij hier vorm aan gaf zat in de tijdgeest.

Heeroom was als priester ongehuwd. Hij behoorde tot de orde van de Kruisheren en was Ridder in de Kroonorde. Zijn eerste mis droeg hij op in 1907 in de Onze Lieve Vrouw Van De Berg Carmel Kerk in Loenersloot. Het gebouw is in 1980 afgebroken. Het was gebruik dat die eerste mis werd opgedragen in de parochiekerk waar je vandaan kwam, in de plaats waar je ouders woonden. De kerk stond aan de Kerklaan tussen Loenersloot en Loenen aan de Vecht.
Van 1907 tot 1908 verbleef hij in Klooster Hannuit (ook kerk en kathedraal) in België. Van 1908 tot 1920 woonde hij in het Klooster van Diest, eveneens in België. Tijdens de eerste wereldoorlog was hij Aalmoezenier voor de Belgische vluchtelingen in Nederland. Slechts weinig Nederlanders hebben weet van de verschrikkingen van de 1e wereldoorlog die tevens een enorme vluchtelingen-stroom naar Nederland op gang bracht.

Van 1920 tot 1931 was hij kapelaan in de Kruisvindingskerk te Rotterdam. Johann Baptist Koch Jr. leefde hierna van 1931 tot 1942 in het Kruisheren Klooster van Maaseik in Belgisch Limburg. Van 1942 tot zijn dood in 1950 leefde hij wederom in Diest. De vader van Han Nillenssen (K.P.G. Nillenssen) en
zijn oom (H.G.J.F. van de Weijer) waren op 15 november 1950 aanwezig bij de begrafenisdienst in de kloosterkerk in Diest.
Na afloop deden zij hun verslag: De cel (kamer) van Heeroom was zeer armoedig. Bij de begrafenis waren hoge militairen en vertegenwoordigers van de Belgische regering aanwezig. Johann Baptist Koch Jr. zou Diest hebben behoed voor een bombardement in de oorlog (of het om WO1 of WO2 ging was echter niet duidelijk). Vandaar dat Heeroom de kroonorde onderscheiding heeft gekregen. Eén van de hoogste Belgische onderscheidingen.
Vader Nillensen ontving van het klooster het gehavende zakhorloge van de overledene (Chronometre Ibeza). Sinds het overlijden van zijn vader (Ome Kas) is het horloge in het bezit gekomen van zijn zoon Han Nillenssen en daarna van ondergetekende, Huub Koch. Merkwaardig is dat het horloge een inscriptie heeft: ter gedachtenis van M. Olijslager.
